Omdat we bij de wijncoop op de camperplaats staan en de coop in het boek zetten voor volgend jaar, kregen we een uitgebreide rondleiding door het gebouw (1912) van een bekende architect. (Naam?, onthou ik niet)
Deze coop maakt de echte CAVA.
Wat is het verschil met "Lidl" Cava, die ook lekker is en deze Cava? Goedkope cava worden de bubbels met CO2 bewerkt.
Deze Cava wordt gist (bacterien) toegevoegd die de suikers "opeten" en daarna zelf dood gaan. De fles ligt met de dop naar beneden, waar de restanten van de gist achterblijven. De fles wordt in die houding open gemaakt in een speciale machine, omdat er druk achter staat. De drab verwijderd en aangevuld met Cava en de dop er op, verzegeld en een mooie sticker.
Ik heb inmiddels door waarom ik altijd moet rijden en zij geen groot rijbewijs wil halen.
Dit is de wijncoop
Voor een prijsvraag een goeie. Waar staat onze camper? Bij die "toren" zie je aan de rechterkant een witte stip op de onderste hoek, dat isem.
3 x in de week open.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Zet hier uw reactie: